Aracınızda Hararet Olunca Ne Yapılmalıdır? |
Sayfa İçerikleri
- 1 Aracınızda Hararet Olunca Ne Yapılmalıdır?
- 1.1
- 1.2 Hararete Neden Olacak Arızalar…
- 1.3
- 1.4 Hararet Olunca Ne Yapılmalıdır?
- 1.4.1 Hararetin nedenini bulamadık ve araç hala çok sıcaksa ne yapılmalıdır?
- 1.4.2 Bizi Takip Edebileceğiniz Sosyal Medya Hesaplarımız;
- 1.4.3 Youtube: https://www.youtube.com/KesinBilgiTR
- 1.4.4 Facebook: https://www.facebook.com/kesinbilgitr/
- 1.4.5 Pinterest: https://tr.pinterest.com/kesinbilgi/
- 1.4.6 Adreslerinden takip edebilir, Paylaştığımız Tüm Güncel İçeriklere Ulaşabilirsiniz. İlgi ve Alakanız İçin Tekrardan Teşekkürler…
Aracınızda Hararet Olunca Ne Yapılmalıdır?
Kullandığımız araçlar aşırı ısı yayan motorlarla çalışmaktadır. Yüksek basınçlı patlamalardan ötürü ortaya çıkan ısı bazen donanımsal bazen farklı nedenlerden ötürü hararete neden olur. Çok fazla zararlı etkilere neden olan hararet artışı bir şekilde oldu ve biz mani olmadık nasıl giderilir, hararet olunca ne yapılmalıdır. Öncelikle ilk yapmamız gereken ister gösterge panellerinden algılanmış hararet olsun ister fiziksel belirtilerle algılanmış hararet, aracı trafikten soyutlanmış güvenilir bir bölgeye taşımak ve motoru durdurmak olmalıdır. Şimdi hararete neden olan arızayı kontrol ve gözlem yolu ile bulmaya çalışabiliriz. Uyarmakta fayda var hararet yapmış olan aracın motor haznesi aşırı ısınmış dolayısı ile bu ısı ister istemez motorun üstündeki kaputa aktarılmıştır. Kaputu açma zorunda lığını göz önüne alacak olursak açma eylemini gerçekleştirmeden önce kaputu bir bezle tutma ya da elinizi koruyacak bir materyalle sarmak iyi bir fikir olabilir. Şimdi sırası ile hararete neden olabilecek arızaları sınayalım.
Hararete Neden Olacak Arızalar…
1-Fan çalışmayı durdurmuş olabilir.
2-Devir daim arıza vermiş olabilir
3-Petekler tıkanmış olabilir
4-Peteklerde kırık, çatlak, patlak ve benzeri deformasyonlar olmuş olabilir.
5-Aracın suyu bitmiş olabilir.
Sırasıyla incelemelerimizi ve kontrollerimizi yaptıktan sonra arızalı olan kısmı keşif edebildiysek eğer imkanlarımız doğrultusunda onarmaya, aracı yeniden yürür hale getirmeye çalışmalıyız. Aracın arızasının giderilmesi ve hararetin normale dönmesini beklememizin ardından motoru yeniden çalıştırıp yola çıkmadan önce kısa bir süre daha hararet göstergesini gözlemlemeye devam etmeliyiz. Herhangi sıra dışı durum yok ise aracı hareket ettirip belirli aralıklarla devir ve hararet göstergesini izleyerek ulaşabileceğimiz en yakın tamirciye ya da yetkili servise gitmeliyiz. Ne kadar ilk müdahaleyi ve aracı yeniden kullanabilmemizi sağlayacak onarımı yapmış olsak da konu ile ilgili bilgimiz kısıtlı olduğu için bir uzman tavsiyesi ve fikrine yönelmeliyiz.
Hararet Olunca Ne Yapılmalıdır?
Hararetin nedenini bulamadık ve araç hala çok sıcaksa ne yapılmalıdır?
Hararet olunca ne yapılmalıdır? Sorusuna verebileceğiniz birkaç cevabınız var ve bunları tek tek uygulamaya geçirmeyi düşünüyorsunuz. Uygulamanızın ardından arıza tahmin ettiğiniz nedenlerden ötürü çıkmadı. Ne yapacaksınız? Hararetin düşmesini bekledikten sonra yeniden arızalı arızalı yola çıkmaya dair bir planınız var ise yapmakta olduğunuz eylem size daha büyük sorunlar getirecektir. Hararet yapmış bir aracın neden hararet yaptığına dair bir neden bulamamış ve çözüm üretememişseniz yapacağınız en mantıklı davranış bir taksi ile eve dönmek olmalıdır. Aracınızı bıraktığınız yere işin uzmanı biri ile gitmek ve tamir edilmesinin ardından kullanmak ya da bir çekici vasıtası ile aracı servise taşımak çekiciyi kullanan şoföre rica ederek sizi de eve bırakmasını istemek en mantıklı ikinci seçenek olacaktır. Araçları arızalı iken kullanmak hayatımızı tehlikeye atan büyük riskler içerir.