Google’da Üst Sıralarda Olmak İçin Neler Yapılmalı? |
Bir web sitesi sahibi olarak herkesin hedefi sitesine ziyaretçi çekmektir. Bir çok yol denenmesine rağmen eklediğiniz makalelerin Google, Yandex, Bing gibi arama motorları tarafından sitenizin sıralamada yeterince yükselmediğinden şikayetçi olmayan yoktur. Site sahibi ve yöneticisi olarak bizler de sizler gibi düşünmekteyiz, ancak unutulmamalı ki özellikle Google yapısında bulundurduğu algoritmalar sayesinde bir insan beyni gibi düşünür ve eklenen konuyu sıralamaya sokarken bir değil birçok kriteri göz önünde bulundurur. Bizimde denediğimiz ve olumlu sonuçlar aldığımız bir kaç öneriyi siz değerli site sahipleri ile paylaşmak istedik.
1)- Yazdığınız Makalenin Özgün Olması: Belkide sitenizin yükselmesi için en önemli temel taşlarından birisi, bize göre ise en önemlisi. Yazdığınız makale, bilgi ne olursa olsun, internetten herhangi bir site veya hangi kaynaktan elde edilirse edilsin kaynağı internet ortamında daha önce paylaşılmamış olması gerekir. Bu konu hakkında bir çok makale güncelliğini ölçen siteler mevcut google’da aratarak bulabilirsiniz. Kesinlikle size tavsiyemiz web sitenizde 2000 adet kopya içerik olacağına 50 tane özgün makale olsun. Ama sadece size ait olsun. Arkadaşlar yolunda başında iken kopyala yapıştır düşüncesiyle bizde çok makale ekledik ancak hepsi çöp oldu. Şu unutulmamalı ki Google kopya içeriği ilk taradığında fark edemeyebilir ancak bir sonraki taramalarda bir de bakmışsınız ki, ilk sıralarda çıkan makaleniz 7. 8. sayfalara düşmüş bu gibi sonuçları çok yaşadım. Ne zaman ki gerçekten özgün bir şeyler yazmaya başladım. Yazdığın yazıların 1 yıl, 2 yıl sonra bile sıralamasının değişmediğini gördüm. Yani bu işler de emek vermeden olmuyor.
2)- Konu Başlığı: Özgün bir makale hazırladınız; fakat bu makaleyi google’da aradığınızda bir çok site tarafından farklı kelimeler ile hazırlanmış bir çok bilgiye ulaştınız! burada en çok dikkat edilmesi gereken özellikle rekabetin çok olduğu konularda yazdığınız özgün bir makalenin başlığında ufak tefek değişiklikler yapın ancak kesinlikle diğer sitelerin attığı başlığı atmayın. Örnek verecek olursak; Hücrenin Tarihi Gelişimi ya da Hücrenin Tarihsel Gelişimi Başlıkları ile ilgili bir çok site yazı eklemiş bizde Hücre İle İlgili Çalışmaların Tarihsel Gelişimi Başlığını atarak Google’da arama yaparken Hücrenin Tarihsel Gelişimi cümlesini yazsalar bile Google’da 1. sayfa 1.sıraya çıktığını gördük. Arkadaşlar bu iki madde özellikle Google’da yükselmenin en önemli maddeleridir.
NOT: Bazı sitelerde bu tür başlıklar ile açılmış olan bir çok yazı okuduk. Page rank değeri, Alexa sıralaması, Yüksek alexa ve page rank’lı sitelerden link alımı gibi metodlar sıralanmış bunlarda önemli ama gerçekten en önemlileri şu 2 maddedir. Çünkü siz zaten özgün yazdığınız ve yazdığınız yazılarda imla kurallarına paragraf düzenine uyduğunuz takdirde sitenizin ilgili aramalarda google‘da yükseldiğini gözlemleyebilirsiniz.
3)- Yazdığınız Makalenin Uzunluğu: Yukarıdaki iki maddeyi de sağladık gelelim diğer önemli bir konuya şimdi mesela bir yazı eklediniz ama çok kısa arkadaşlar ne yazarsanız yazın yazdığınız makalenin 100 kelimenin altında olmamasına dikkat edin! çünkü özellikle rekabetin çok olduğu konularda Google ince ince eleyerek sıralama yaptığından genellikle Seo açısından yazdığımız makalelerin 400 ile 850 kelime arasında olmasına dikkat edin. Ya benim yazdığım yazı 150 kelime bu makalenin üst sıralara çıkma şansı yok mudur? elbette var. Ancak yukarıdaki kurala uyarsanız rekabeti yüksek kelimelerde bile sıralamaya girdiğinizi göreceksiniz.